Üveg és hordó címke

Az üveg és a hordó címkéknek egyszerre különböző tartalmi, figyelmeztető és oktató információkkal is rendelkezniük kell.


A raktárakban és különböző üzemekben alapvető feltétel, hogy a nagy mennyiségű veszélyes anyag tárolására használt hordóknak meg kell felelniük bizonyos előírásoknak. Ezek az előírások folyamatosan változnak, a törvények legújabb pontjaihoz pedig a vegyi anyagokkal, a gyógyszerekkel, a robbanóanyagokkal, a kőolajjal, vagy egyéb, veszélyes anyagokkal dolgozó cégeknek folyamatosan alkalmazkodniuk kell.

Ez nem csupán a büntetések elkerülése végett, de a szállítási és tárolási visszaélések, valamint az azokból adódó balesetek és környezeti behatások megelőzése érdekében is fontos. Az üveg és hordó címkéknek éppen ezért egyszerre kell különböző tartalmi, figyelmeztető és oktató információkkal is rendelkezniük.

Szabványok és követelmények

A fentebb említett követelményeket a veszélyes anyagokkal dolgozó cégek számára a Nemzeti Tűzvédelmi Ügynökség határozza meg. Ezek a szabályozások a hazai felhasználásra, raktári tárolásra és kezelésre vonatkoznak, és nem érvényesek a szállításra, határainkon túli exportálás kérdéskörére.

Ha tűzveszélyes vagy éghető anyagokat külföldre szállítunk, már más címkézési követelményeknek kell megfelelnünk. Ezeket a követelményeket a GHS (Globally Harmonized Classification and Labeling of Chemicals) nevű egyezmény kontrollálja. A GHS minden olyan fontos tudnivalót meghatároz, mely a veszélyes anyagok különböző járműveken történő szállítására vonatkozik.

Ha például a vegyi anyagokat tengeri hajózással szállítjuk, az azokat tartalmazó dobkazettáknak meg kell felelniük az olyan iránymutatásoknak, mint a GHS BS5609-es szabvány, mely minden erre vonatkozó szabályt és követelményt megfogalmaz.

A legjobb minőség garantálja a biztonságot

A szabványoknak való megfelelés érdekében a kínálatunkban erős ragasztófelülettel ellátott, tartós üveg és hordó címkéket kínálunk, melyek hatékonyan tapadnak akár olyan durva felületekhez is, mint az ipari szinten használt acél és a műanyag tartályok falai. Ellenállnak a különböző vegyi anyagok káros, maró hatásainak, valamint képesek alkalmazkodni szállításuk során esetlegesen felmerülő, szélsőséges körülményekhez.

Üzletünkben ráadásul nem csupán a speciális hordókon és üvegfelületeken használható öntapadós etiketteket, de a nyomtatásukhoz szükséges, egyéb eszközöket, például a Zebra legújabb technológiával gyártott címkenyomtatóit is megtalálhatja. Ha pedig egyelőre nem szeretne beruházni egy saját nyomtatóra, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére saját címkéinek megvalósításában, a tervezéstől egészen a gyártás folyamatáig.


Amennyiben nem biztos a döntésében, tegyen egy próbát etikett címkéinkkel!
Kérésre ingyenes, 1-2 darabos mintát biztosítunk postai úton a telephelyére címezve!

Nyomtassa ki, majd ragassza fel őket az adott felületre, és bizonyosodjon meg saját maga az eredményről.
Garantáljuk, hogy nem lesz csalódott!