Élelmiszeripari címke

Az élelmiszeripari címkéknek esztétikai és törvényi előírás szempontjából is több dolgot kell teljesíteniük. Ezért fontos a megfelelő formátum és méret kiválasztása.


A boltok polcain található élelmiszerek címkézésének célja, hogy egyértelmű és széleskörű tájékoztatás nyújtsunk a vásárlók számára egy adott terméket illetően. A fogyasztók közérthető, jól olvasható, magyar nyelvű tájékoztató címkékkel segítjük hozzá ahhoz, hogy tudatosan választhassák meg a megvásárolni kívánt termékeket.

A törvényi előírások sok, különböző információ feltüntetését követelik meg a csomagolásokon, éppen ezért az új élelmiszerek bevezetésére törekvő vállalkozásoknak kötelezően címkézniük kell az árujukat. Ha kereskedőként nem rendelkezünk korábbi tapasztalatokkal az élelmiszer csomagoló címkék létrehozását illetően, abban az esetben a prototípus tervezése időigényes lehet, és sok hibalehetőséget is magában hordoz.

Mi egyedi címkéket és formatervezési szolgáltatást kínálunk annak érdekében, hogy Ön a törvényi előírásoknak megfelelően jelölhesse élelmiszereinek csomagolását. A matricákat a megfelelő vonalkódokkal, táplálkozási tényekkel, és egyéb, szükséges információkkal is ellátjuk, és az Ön igényeinek megfelelő formátumban és méretben kivitelezzük.

Mit kell tartalmaznia az élelmiszer címkének?

Habár az élelmiszeripari címkékkel kapcsolatos igények termékenként változók lehetnek, akadnak olyan információk, melyeket az előírásoknak megfelelően kötelezően mindenképp fel kell, hogy tüntessünk. A részletes élelmiszer címkének valósághű és pontos tájékoztatást kell adnia az általunk árusított termék összetételéről, ezen kívül több, kötelező információt is szükségszerű rajta megjeleníteni, többek közt az alábbiakat:

  • EAN vonalkód - A vonalkód feltüntetése a címkén kötelező. Jogszerű vonalkód beszerzéséhez a GS1 Magyarország szervezettel kell felvennie a kapcsolatot.
  • Márka / termékazonosító – Az Ön márkájának neve, vagy a termék beazonosítására használható megnevezése. A megnevezésnek vagy a megnevezés kiegészítésének utalnia kell az élelmiszer fizikai állapotára vagy kezelésére is. (pl. gyorsfagyasztott, porított, extrudált, stb.). A márkanév vagy fantázianév nem helyettesítheti a termék pontos megnevezését.
  • Összetevők - Az Ön receptje és a termék alapvető összetevőinek leírása, csoportosítása, és mennyiségi megjelölése.
  • Táplálkozási tényezők – Információs panel, az energiatartalomra és különböző tápanyagokra (fehérje, szénhidrát, zsír, rostok, nátrium) vonatkozóan
  • Allergénekre való figyelmeztetés (tej, tojás, hal, kagyló, dió, földimogyoró, búza és szója)
  • Nettó súly (a terméknévvel párhuzamos elsődleges felületen)
  • Tárolási feltételek
  • Opcionális, egészségre pozitív, vonatkozó állítások
  • A gyártási vagy lejárati időszak feltüntetése
  • Forgalmazó neve és elérhetősége / Származás vagy eredet helyének adatai


Amennyiben nem biztos a döntésében, tegyen egy próbát etikett címkéinkkel!
Kérésre ingyenes, 1-2 darabos mintát biztosítunk postai úton a telephelyére címezve!

Nyomtassa ki, majd ragassza fel őket az adott felületre, és bizonyosodjon meg saját maga az eredményről.
Garantáljuk, hogy nem lesz csalódott!