ISBN könyv címke

A könyvtárak, az egyetemek, a nagykereskedők és a forgalmazók kötelesek ISBN-t használni a nyomonkövethetőség érdekében.


A könyvkiadás címkézése nem használja a könyvtárakban használt azonosító és nyomkövető rendszereket. Ehelyett a könyvtárak, az egyetemek, a nagykereskedők és a forgalmazók kötelesek ISBN-t (nemzetközi szabványkönyvszám) használni a hatékony nyomon követhetőség érdekében.

Az ISBN egy gépileg olvasható azonosítószám a könyvekben, folyóiratokban, e-könyvekben, hangkazettákban, videókban és szoftverekben. Az ISBN-számozás több mint 35 éve használatban van, hogy segítsen a kiadványok szabványosításában világszerte. A kiskereskedelmi termékekhez hasonló EAN13 vonalkódokkal szemben, az ISBN egy olyan szabvány, amely egy adott kiadó egyedi publikációjának és kiadásának egyedi azonosítóját határozza meg.

A könyvek hátoldalán található vonalkódokat Bookland EAN vagy EAN-13 vonalkód szimbólumoknak hívják.
Az EAN vonalkódot a könyv ISBN-jéből hozza létre. Bár az EAN13 vonalkód nagyon hasonlít az általános kiskereskedelmi termékekre, a könyvek vonalkódjának generálásához használt számozási rendszer más.

2007 januárjától az ISBN 10 számjegyből 13 számjegyű kódrendszerbe került. Az EAN-13 vonalkód öt részre van felosztva - mindegyik rész egy kötőjelrel van elválasztva. Ez egy "978" előtaggal kezdődik, amelyet egy ország azonosítója, a kiadói azonosítója, egy cím azonosítója és egy számlálóval ellenőrzőt checksum zár. Példa:
ISBN-10: 1234567890
ISBN-13/EAN: 978-1-234567-89-7

Míg sok kiadó a vonalkódokat közvetlenül a könyvkötegére vagy a magazin borítójára nyomtatja a szöveggel és a grafikával együtt, kis kiadványok vagy olyan elemek, mint például a CD-k vagy DVD-k, címkékre lehet szükségük.
Ismerjük a vonalkód-szabványokat, és hogyan kell az ISBN-címkéket megtervezni.
Megfelelő címkézési anyagokkal rendelkezünk, és a címkézési folyamaton keresztül vezethetjük Önt a címkék nyomtatásától a saját nyomtatási rendszer kiválasztásában és beállításában.


Amennyiben nem biztos a döntésében, tegyen egy próbát etikett címkéinkkel!
Kérésre ingyenes, 1-2 darabos mintát biztosítunk postai úton a telephelyére címezve!

Nyomtassa ki, majd ragassza fel őket az adott felületre, és bizonyosodjon meg saját maga az eredményről.
Garantáljuk, hogy nem lesz csalódott!